Gyosport.ro / Articole / Construirea Consistentei - o familie consecventa (Partea 4 din 6)

Construirea Consistentei - o familie consecventa (Partea 4 din 6)

0 Comentarii
Vizualizari: 6847

24.01.2011
Autor: Gyosport.ro  

Deci, acum ca intelegem principiile de baza ale reproducerii Pretzel putem incepe. Cei mai buni porumbei de concurs nu trebuie sa fie si reproducatori buni. Cel mai bun lucru este ca ei sa provina dintr-o familie consecventa. O familie consistenta trebuie sa fie alcatuita din pasari care castiga in mod regulat si care are multe gene comune in stol. Va puteti baza pe porumbei ca acestia mai mult decat pe oricare altii. Puteti sa ii faceti sa fie si consistenti, dar este nevoie de timp.


Incercati sa fiti cat mai sus pe scara valorilor atunci cand incepeti, prin cumpararea unui lot bun de porumbei. In acest fel este nevoie de timp mai putin pentru a ajunge la treptele superioare.
Imperecheati campionii in toate combinatiile posibile. Cu alte cuvinte, imperecheati fiecare femela campion cu fiecare mascul campion pe care ii detineti.


Trimiteti puii la concursuri, daca este posibil, pentru a-i putea testa cu adevarat. Trebuie sa participe la concursuri care sa insumeze aproximativ 650 de kilometri, cu un minim de 500 kilometri. Tine evidenta fiecarui porumbel care obtine rezultate bune si care nu. Acordati o nota buna pentru fiecare parinte care a produs un castigator. Nu va faceti griji cu privire la perechi inca, doar analizati fiecare parinte pentru a vedea cat de multi urmasi buni au produs cu fiecare pereche.Mi-as uita la porumbeii care se claseaza in primii 20% de cele mai multe ori.


Nu va trece mult timp pana cand veti putea vedea in mod clar care masculi si care femele sunt reproducatorii tai cei mai buni. Veti putea gasi si o pereche de stabila in grup. Aceasta este o pereche care produce cele mai bune rezultate atunci cand sunt imperecheati impreuna, dar nu la fel de bune cand sunt imperecheati su altii.
Un reproducator cu adevarat de top va produce urmasi buni cu toti porumbeii cu care sunt imperecheati, cu conditia ca si acestia sa fie unii de calitate. Acestea sunt cei mai buni porumbei pentru obiectivele noastre si sunt considerati ca fiind de cea mai mare valoare.


In cativa ani veti avea o familie de porumbei in jurul celor mai buni reproducatori si veti afla ce mai lipseste din ecuatie. Nu aduceti o multime de alti porumbei pana cand nu stiti ce aveti nevoie pentru a completa stolul, cel putin in timpul fazei de constructie. Este posibil sa aveti nevoie de rezistenta sau poate de viteza.
Unii porumbei vin acasa ca si cum ar fi fost trasi cu tunul. Altii vin acasa intr-un ritm mai lent. Unii sunt buni pentru cursele de distanta si unii sunt buni pentru curse de sprint. Personal imi plac porumbeii care au performante bune pentru curse de la 250 la 700 de kilometri.

Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com
De .. Ken Easley

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.