Gyosport.ro / Articole / Construirea Consistentei - Selectarea celor mai buni porumbei (partea 2 din 6)

Construirea Consistentei - Selectarea celor mai buni porumbei (partea 2 din 6)

1 Comentariu
Vizualizari: 8044

11.01.2011
Autor: Gyosport.ro  

Pentru a identifica porumbeii pe care sa va construiti programul, trebuie sa cresteti multi pui si sa ii trimiteti in curse. Nu am fost niciodata adeptul cocoloselii porumbeilor mei tineri. Cei mai buni porumbei ai mei si campionii primesc respectul meu si sunt tratati cum se poate mai bine, dar numai dupa ce isi dovedesc calitatile. Eu nu tratez preferential puii cu "nume mare" in cursele nationale sau proveniti din importuri. Ei sunt antrenati la fel ca si restul. Ei trebuie sa faca dovada ca sunt demni de o atentie speciala.


Cel mai bine este sa luati notite. Pastrez un caiet la indemana, ca sa pot scrie ceea ce am observat. Imi foloseam memoria pentru tot, dar mi-am dat seama ca este mai bine sa tin lucrurile scrise in caiet. Nu poti fi sentimental cu pasarile care sunt in proces afirmare, daca iti doresti cu adevarat sa cresti porumbei de calitate superioara. Eu sunt acum sentimental fata de unii dintre campioni mei si fata de cele mai bune pasari ale mele, dar au castigat respectul meu. In final crestem porumbeii, deoarece ne place sa ne bucuram de ei.


Exista multe lucruri de urmarit in procesul de constructie. Unul dintre lucrurile importante este sa nu va uitati numai la aspectul fizic. Incepatori in acest sport vor incepe prin asculta toate secretele vechilor campioni. Nu exista insa secrete. Daca a existat un secret ar fi acesta, "sa munceasca". As sfatui impotriva analizei lungimii aripilor, structura, ochii, pene pana cand veti intelege ceea ce este cu adevarat important. Un porumbel poate arata cu adevarat frumos, dar acesta ar putea fi o pasare fara potential pentru performanta .


Invatati ce este un campion adevarat si atunci incepeti sa acordati atentie caracteristicilor fizice. Cel mai important aspect al unui porumbel performant este ceea ce el a dobandit ca si inteligenta si intuitie.
Puteti face intotdeauna ca un porumbel cu caractere excelente si tenacitate sa fie mai frumos prin reproducere selectiva, dar nu puteti face un porumbel frumos mai inteligent doar prin reproducerea porumbeilor frumosi din voliera.


Eu personal prefer aspectul unui campion adevarat mai presus de orice altceva si pana la proba contrarie sunt foarte suspicios fata de porumbeii frumosi.
 
Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com
De .. Ken Easley

1 Comentariu
Catalin Marcu
12.01.2011 la 12:02

Are dreptate, un caiet si multa munca. Multumim .

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.