Gyosport.ro / Articole / Construirea Consistentei la Porumbeii Dumneavoastra (Partea 1 din 6)

Construirea Consistentei la Porumbeii Dumneavoastra (Partea 1 din 6)

3 Comentarii
Vizualizari: 6093

07.01.2011
Autor: Gyosport.ro  

S-au scris multe articole de-a lungul anilor despre experientele cu porumbeii. S-au petrecut cele mai multe clipe din viata fiecaruia pentru a construi o linie de porumbei de top. S-a construit cu migala o familie de porumbei care a primit in mod constant calificative superioare de la juriu in competitiile mondiale si nationale. Unul dintre cele mai importante aspecte in a construi o familie de porumbei care va performa la cele mai inalte standarde este inceperea cu lot bun de porumbei. Nu va puteti astepta sa construiti o mare familie de porumbei folosind un lot de calitate inferioara.


Ar trece ani de zile incearcand sa compensati pentru fondul genetic slab al de porumbeilor de reproducere intr-un mod care sa acopere slabiciunile. Va veti pacali singuri crezand ca acest lucru se va intampla repede. Aceasta este o iluzie in cel mai bun caz.


Deci, pentru a incepe trebuie sa gasim un lot de calitate. Merita pretul in cazul in care pasarile sunt cu adevarat de calitate superioara. Calitatea poate fi gasita fie platind sume importante sau la fel de usor poate fi gasita primind porumbei cadou de la un prieten care practica acest sport. Unii dintre cei mai buni porumbei pe care i-am detinut vreodata au provenit dintr-un cadou si au stat la baza liniei mele de porumbei.


Este rara situatia in care veti gasi pe cineva care cunoaste cu adevarat linia sa de porumbei si este dispus sa renunte la un porumbel cu potential, chiar si pentru un pret bun. Exceptie face cazul in care el are o multime de porumbei in plus. Veti primi probabil al doilea cel mai bun porumbel. Se intampla altfel doar cand crescatorul are o multime de porumbei de valoare si poate renunta la unul. Am vazut situatii in care au fost dati porumbei valorosi deoarece proprietarul nu stia cu adevarat ce detine.


Cei mai multi crescatori care incep in a creste porumbei de concurs vor incepe cu porumbei substandard si petreace mai multi ani pentru a afla care sunt diferentele. Nu este totul pierdut, deoarece se pot invata multe din astfel de experiente. Vei fi extrem de norocos daca vei gasi doi pui de porumbel cu adevarat de top, dar aceasta este baza pentru o fundatie solida.

Cei mai buni porumbei vor fi crescuti de tine in voliera ta asigurandu-te ca urmezi planul, ca acorzi atentie la detalii si ai tenacitatea unei ciocanitoare. Am fost intrebat odata care este animalul meu favorit, i-am raspuns ca ar trebui sa fie ciocanitoarea. Cand am fost intrebat de ce as alege ciocanitoarea dintr-o astfel de mare varietate de animale am spus pentru ca o ciocanitoarea poate da o gaura intr-un copac cu nasul, acest lucru cere o mare determinare.

Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com
De .. Ken Easley

3 Comentarii
Tipeanu Gabriel
08.01.2011 la 07:50
Asteptam cu nerabdare si urmatoarele parti. Inca mai avem timp sa citim. Cu toate ca numaratoarea inversa a inceput.
Catalin Marcu
07.01.2011 la 22:58
Are dreptate Ken Easley si urmatoarele 5 parti prezinta interes.
vali
07.01.2011 la 18:08
sunt de acord in totalitate cu inceputul ultimului paragraf

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.